Het valt ons op dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld verleden jaar wij opvallend veel teken op de honden vinden.
Vaak meerderen op één hond.
Het is daarom verstandig jouw hond preventief te behandelen tegen deze vervelende parasieten. Mocht je dit om welke reden niet willen doen kijk jouw hond dan dagelijks na op de aanwezigheid van teken. Preventief behandelen betekend overigens niet dat jouw hond geen teek kan oplopen. De teek kan zich zelfs al vast bijten maar zal voor deze een ziekte kan overbrengen dood gaan door de werkzame stoffen van de preventieve behandeling.
Geen onnodige paniek als jouw hond een teek heeft, niet alle teken brengen een ziekte over. Maar hoe meer teken jouw hond heeft des te groter de kans dat er een foute teek tussen zit. Ons advies is, preventief behandelen. Mocht jouw hond een teek hebben die vast zit en je wilt deze zelf verwijderen ga dan als volgt te werk. Pak de teek stevig vast tussen je nagels en trek deze met een draaiende beweging uit de huid van je hond. Er zijn ook handige gereedschapjs waarmee je de teek kunt verwijderen. Overtuig jezelf dat de teek volledig is verwijderd. Dit kun je zien als de teek zijn pootjes beweegt. Ga in geen geval in de weer met alcohol of andere middeltjes, je triggerd de teek om zijn maaginhoud te legen in de bloedbaan van jouw hond. Mocht je de teek niet zelf willen of kunnen verwijderen bel dan je dierenarts of kom bij ons langs dan verwijderen wij de teek.
Controleer een paar dagen na het verwijderen van de teek de plek waar deze heeft gezeten. Wordt deze plek extreem rood of erg dik neem contact op met je huisarts. Merk je dat jouw hond lusteloos wordt en niet lekker in zijn/haar vel zit neem contact op met je dierenarts.
Commenti